Banner Top

Log in
A+ A A-

Euro Motus ne krije šampionske ambicije

Euro Motus u drugu po redu sezonu postojanja, ulazi sa najvišim ambicijama da je tako mogli su da se uvere prisutni na konferenciji upriličenoj u prostorijama kluba povodom premijernog učešća u elitnom rangu srpskog futsala. Iako, debitanti kako je istakao vlasnik i predsednik Dragan Bakvić napravljen je plan u kojem se narednih godina osvojenom peharu kupa Srbije, pokuša pridružiti trofej namenjen šampionu Srbije.

- Kao vlasnik Euro Motusa kompanije, odlučio sam da prošle godine osnujem futsal klub pod istim imenom, posle niza godina rekreativnog postojanja na turnirima. Dugo godina sam se bavio sportom kao omladinac. Zbog poslovnih obaveza sam prestao. Konačno sam našao vremena, ko me poznaje zna da veću ljubav imam prema malom fudbalu nego velikom. LJubav je preovladala da se uključim u futsal, finansijski interes ne postoji. Zahvalio bih se saradnicima bez kojih klub ne bi mogao da funkcioniše. Krenuli smo iz Druge lige Beograd, završili smo sezonu sa svim pobedama, trijumfovali u Kupu Beograda. Zatim je usledio najveći uspeh, pobeda u finalu Kupa Srbije, pobedom nad Ekonomcem u finalu – kazao je alfa i omega Euro Motusa, Dragan Bakvić.

Nova sezona startuje sredinom meseca?

- Počeli smo pripreme prvog dana avgusta za novu sezonu, odigrali dva prijateljska meča. Predstoje nam mečevi sa Informatikom iz Temišvara danas u SC Banjica. U dogovoru sa stručnim štabom meč će biti zatvorenog tipa. Do početka sezone očekuju nas gostovanje Mariboru, nakon sledi odlazak u Italiju na turnir koji organizuje Kaos.

Ambicije su velike?

- U dogovoru sa sportskim sektorom napravljen je dugogodišnji plan. Osnovni cilj je titula, kad će se dogoditi, zavisi od nas. Kad u vitrinu stavimo trofej namenjen prvaku Srbije, novi cilj biće da dostojno predstavljamo Srbiju u Evropi.

Ekonomac je dugogodišnji šampion Srbije?

- Volim da pričamo na terenu, nikog ne potcenjujemo pogotovo Ekonomac. Znam da su osvojili sedam uzastopnih titula, predstavljaju Srbiju u Evropi godinama.

Ukoliko želite da parirate Ekonomcu pojačanja moraju stići?

- Doveli smo Slavena Novoselca, proverenog igrača, nekadašnjeg člana Marbo Intermeca. Prošle sezone igra je u Informatici. Pored njega pokušaćemo da do kraja prelaznog roka dovedemo njegovog brata Dražen, ali njegov transfer koči igranje dosadašnjeg kluba Centra na evropskoj sceni. Nadamo se pozitivnom ishodu pregovora do kraja prelaznog roka – otkrio je Bakvić.

Zanimljivo da je prošle takmičarske sezone Euro Motus izvojevao 68 pobeda na 70 utakmica, računajući ligaške, kup i prijateljske mečeve, što je podatak za divljenje i rekord koji će malo ekipa uspeti da obori.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.