Banner Top

Log in
A+ A A-

Španjolska samo naizgled lako, Slovenci časno pali

Slovenci mogu biti ponosni na ostvareno, držali su Španjolce čak 29 minuta izvan SP u Kolumbiji, ali u finišu utakmice je aktualni europski prvak pokazao da su momčad nepresušne kvalitete i da ih se nikad ne smije otpisati.

Silovito su krenuli članovi „Furije“, a Damir Puškar je već u drugoj minuti imao svoje prve dvije odlične intervencije. No, u trećoj Raul Campos pogađa za 1:0 i vraća sve na početak. No, Slovenci žilavi kakvi jesu, već u šestoj poravnavaju preko Anže Široka, člana trenutnog lidera njihove lige Oplasta.

Čak i kada je Ortiz u 24. doveo Španjolce u novo vodstvo, i dalje im je to bilo malo, odnosno Slovenci su još uvijek bili na SP-u. Nakon toga prijetio je nekoliko puta ozbiljno Rok Mordej, ali se Juanjo, vratar Benfice, nije dao iznenaditi. U 35. Raul Campos „otvara slavinu“, pogađa za 3:1, a nakon čega su Španjolci pogocima Miguelina i Aicarda iz deseterca u posljednjoj minuti ostvarili samo naizgled laku pobjedu.

 

ŠPANJOLSKA-SLOVENIJA 5:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Raul Campos 3', 1:1 Širok 6', 2:1 Ortiz 24', 3:1 Raul Campos 35', 4:1 Miguelin 40', 5:1 Aicardo 40'

ŠPANJOLSKA: Juanjo, Ortiz, Mario Rivillos, Lozano, Raul Campos; Paco Sedano, Bebe, Aicardo, Fernandao, Pola, Lin, Alex, Miguelin, Adri

Izbornik: Jose Venancio LOPEZ

SLOVENIJA: Puškar, Mordej R., Fideršek, Čujec, Osredkar; Mordej A., Bratič, Širok, Hozjan, Čeh, Štendler, Sovdat, Vulikić

Izbornik: Andrej DOBOVIČNIK

Media