Banner Top

Log in
A+ A A-

Božović: Možemo biti zadovoljni viđenim

Selekcija Makedonije u dvomeču sa Bosnom i Hercegovinom u Zenici ostvarila pobjedu i poraz. U prvom meču domaćin je bio bolji sa 7:3, dok su sinoć u drugom meču momci Ivana Božovića ostvarili pobjedu od 3:1.

Baš kao i njegov kolega na drugoj strani, Boro Matan, koji je sinoć za naš portal rekao da je zadovoljan viđenim i da je napredak evidentan, i selektor Makedonije, Ivan Božović, kaže da je zadovoljan viđenim, jer je u ovom meču njegovoj selekciji nedostajalo nekoliko igrača, te da je vidio na koga to sve može računati pred izazove u kvalifikacijama.

- Veoma koristan dvomeč za nas. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice na kojima smo pokazali dva potpuno različita pristupa igri. U obje utakmice smo taktički dobro izgledali na terenu i stvorili smo dosta šansi, posebno u prvim dijelovima igre, međutim realizacija je bila ozbiljan problem. Potpuno različit pristup igri dao je i različit konačan rezultat. Koliko god smo u prvoj utakmici bili mlaki i bez želje, toliko smo na drugoj utakmici pokazali da imamo karakter i da možemo igrati na rezultat. Ove utakmice su nam dale i odgovore na koje igrače možemo, a na koje ne, računati u narednom periodu. Obzirom da na ovom okupljanju nismo mogli računati na 5-6 standardnih reprezentativaca možemo biti zadovoljni pokazanim i nadati se da ćemo početkom aprila na kvalifikacionom turniru u Kazahstanu obradovati svoje navijače, rekao je za naš portal selektor Makedonije, Ivan Božović.

Makedonija se u kvalifikacijama za EP u Sloveniji nalazi u grupi sa Kazahstanom, Češkom i pobjednikom grupe E preliminarnog krupa kvalifikacija gdje se nalaze Norveška, Kipar, Kosovo i Danska.