Banner Top

Log in
A+ A A-

San odlazak u Sloveniju - Ivan Božović

Borba za svaki bod

Makedonija će se za prvenstvo Evrope u Sloveniji boriti u Grupi 6 sa Kazahstanom i Češkom, dok će treći rival biti dobijen nakon duela u prelimiranrnoj Grupi E u kojoj se nalaze Norveška, Danska, Kipar i Kosovo. Nakon saznanja protivnika kontaktirali smo selektora Makedonaca, Ivana Božovića.

- Na prvi pogled, nekome grupa izgleda slaba i nezanimljiva, medjutim nije tako. Ni malo naivni protivnici za nas, na kvalifikacionom turniru u Kazahstanu. Domaćin je bio trećeplasiran na EP u Beogradu, što je dovoljan pokazatelj kvaliteta reprezentacije. Kombinacija su brazilsko-kazahsanskog mentaliteta. Veoma brzo postali su reprezentacija za respekt, od koje se i najbolje evropske reprezentacije pribojavaju. Njihovi rezultati na dva velika takmičenja su fantastični. Česka je donedavno bila rangirana u prvom šeširu, posle ispadanja u drugi šešir traži priliku za povratak u društvo najboljih. Iz kvalifikacija nam dolaze Norveška ili Danska, koje poslednjih godina kao i svi Skandinavci ulažu velike napore i popriličan novac da se priključe najboljima.

Koliko makedonska javnost može očekivati od vaših izabranika?

- Spremićemo se maksimalno, pokušaćemoi da iskoristimo svaku šansu turniru. Pokazali smo poslednjih nekoliko godina da možemo da igramo i sa reprezentacijama koje su bolje rangirane, što nam daje nadu za dobar rezultat u ovim kvalifikacijama. Uz dovoljan broj jakih prijateljskih utakmica, koje planiramo u narednom periodu, verujem da možemo uspeti da ostvarimo nas san i san svih ljudi koji vole futsal u Makedoniji, pokažemo da vreme i novac uložen u ovu ekipu nisu bili uzalud.