Banner Top

Log in
A+ A A-

Neočekivano dominantna pobjeda Split Tommya u Zagrebu!

Nevjerojatna predstava Split Tommya u Zagrebu u prvoj utakmici finala kod Nacionala. Prvi dio Splićani su odigrali u sjajnom ritmu, ostavivši domaćina potpuno nemoćnog i sa četiri pogotka u mreži. Do kraja je razlika golova ostala ista jer se sredinom drugog dijela „probudio“ i Nacional.

Mreža se prvi put zatresla u 14. minuti kada brazilska veza Genario-Davi odigrava dupli pas, a potonji snažnim udarcem s desetak metara matira Luketina za 0:1. Tri minute kasnije korner za Nacional, Duje Bajrušović majstorski krade loptu, u trku stiže u šesterac domaćih, a onda idealno poslužuje Neta koji povisuje na 0:2.

U sljedećih 30 sekundi Nacional ima dva „zicera“, ali rezultat se ne mijenja. A onda, 48 sekundi prije kraja prvog poluvremena, naprosto genijalan pogodak Split Tommya. Najprije je Neto „ljuljao“ Osredkara na svojoj polovici, spustavši se sve bliže svom golu, da bi nakon toga loptu dirala još dvojica igrača Split Tommya, a onda Jelovčić petom pušta loptu za Sutona koji kreće u trk od 20 metara, stiže ispred Luketina i pogađa za 0:3.

Uslijedio je pomalo nepotreban prekršaj Surudžića, a to je značilo udarac sa deset metara kojeg je u pogodak za 0:4 pretvorio Davi. U 21. minuti duga lopta na Bajrušovića kojem Luketin spriječava lob rukom, iako izvan svog prostora, a kada se lopta odbila na centar, iz prve ju je u gol Nacionala poslao Davi za 0:5.

Suton je u 24. minuti krenuo u kontru „dva na jedan“, a onda poslužio Franca Jelovčića koji sa sedam metara postiže pogodak za 0:6. Minutu kasnije prekrasna akcija Nacionala, kombinirali su Perić i Matošević, a potonji ubacuje loptu u mrežu. U 32. minuti Matošević presjeca dodavanje Neta, daje za Čujeca na lijevu stranu, a ovaj snažno pogađa baš Matoševića na metar od gola – 2:6.

ZAGREB – Fusio Centar

NACIONAL – SPLIT TOMMY 2:6 (0:4)

Strijelci: 0:1 Davi 14', 0:2 Neto 17', 0:3 Suton 20', 0:4 Davi 20', 0:5 Davi 21', 0:6 Jelovčić 26', 1:6 Matošević 27', 2:6 Matošević 32'

NACIONAL: Luketin, Čujec, Banek, Novak, Osredkar; Pavlić, Matošević, Koturović, Perić, Surudžić, Grbeša, Vuzem

Trener: Kujtim MORINA

SPLIT TOMMY: Jukić, Neto, Davi, Jelovčić, Genario; Stojkić, Grcić, Gotovac, Pavić, Suton, Perišić, Bajrušović

Trener: Mladen PERICA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.