Logo
Print this page

Titograd ili sad ili nikad?

Klub malog fudbala "Titograd" u preliminarnoj rundi UEFA Futsal Cup - a igraće u grupi B. Domaćin turnira je "Differdange 03" iz Luksemburga a za prvo mjesto i prolazak u glavnu rundu takmičenja nadmetaće se još i litvanski "Vytis" i predstavnik takozvane države  Kosova FC "Liburn".

Reklo bi se da su se kuglice su se poklopile, ali nepoznati rivali u kojem je šampion Kosova tim sa vrlo ozbiljnim budžetom pozivaju na oprez u našem šampionu, uz ambicije da se konačno prođe u glavnu rundu najznačajnijeg klupskog futsal takmičenja Evrope. Jasno je da domaćin , kako bi ga mi nazvali Diferdange ("trange frange") nema apsolutno šansi u ovoj grupi, litvanska ekipa, jeste nepoznanica ali kvalitet futsala "tamo" nije ni primaći našem. Jedino, po riječima trenera Milaševića, ekipa sa SAP Kosova je donekle respektabilna, jer imaju dosta stranaca i znaju da igraju futsal. No mi, kako smo rekli, očekujemo drugu rundu "sad ili nikad". 

Nijesu ovo ekipe tipa "Železareca" koja je prije tri godine bila reprezentacija Makedonije u malom, , "Nacionala" ekipa prije dvije godine, koja je bila elita futsala na Balkanu i "Atine 90" ekipe prošle godine, koja je zalutala u Podgoricu, sa nekoliko " simpatičnih debeljuca" koji su te avgustovske noći u S.C. Morača, imali svoj "show". Sve im je išlo od noge i svaki šut im je bio gol. To je bila noć za zaborav, što se tiče naših predstavnika u Uefa FC....dakle sve ekipe koje su stizale u Podgoricu i koje su redom eliminisale "Agamu", "Titograd" i "Vojsku" u poslednjim kolima, na "podgoričkom žaropeku".

 

"U ovom trenutku nismo upoznati sa snagom i realnim kvalitetom protivnika koje smo dobili u grupi za preliminarnu fazu takmičenja u UEFA Futsal Cup-u.  Sigurno je da će biti vremena za adekvatnu analizu ali iz našeg ugla posmatrano, mišljenja smo da možemo ravnopravno konkurisati za plasman u glavnu rundu.
Prijave igrača su moguće do 15.avgusta tako da još uvijek nemamo realnu sliku o kvalitetu i igračkom kadru protivnika. Sigurno je da će ekipa sa Kosova predstavljati glavnog favorita na turniru. Što zbog činjenice da su žrijebani iz prvog šešira što zbog nastupa i rezultata ekipe i reprezentacije tzv.  države Kosova tokom prošlogodišnjeg UEFA futsal Cup-a i kvalifikacija koji su im i obezbijedili dobar rejting na žrijebu.
Mi smo ovih dana planirali početak priprema kada bi trebalo da imamo i konačan spisak pojačanja. Daćemo sve od sebe da maksimalno spremni dočekamo početak turnira i da pokušamo da obezbijedimo plasman u glavnu rundu."  prvi su komentari nakon vijesti iz UEFE trenera i prvog čovjeka šampiona Crne Gore Zorana Milaševića.

Ovog puta imamo "Trange Frange", Vytis kao "vidimo se nekoč tamo" i Liburn jako lijepa asocijacija na pitanje : "Kada će Liburn proći Titograda?" odgovor bi bio: "U "Linburgu" mjesecu", u prevodu NIKAD. Ili se barem tako nadamo.

"Titograd" ima odličnu ekipu, koja je ove sezone bila prejaka za sve protivnike, i za koju mislimo da može da se nosi sa ovom grupom. Milašević je već imao iskustva u vođenju jakih mečeva u Evropi, protiv "Nacionala" je bila i najteža utakmica, ali i mislimo da je izvukao pouke. No, ako fizički ne pripremi ekipu da igraju kao "navijeni" neće biti nimalo dobro. Možda bi jedan Ognjen Šušić itekako valjao ovoj postavi. Ali...mi nećemo sastavljati ekipu treneru Milaševiću, već se molimo, da nam donese dugo očekivanu drugu rundu i kvalitetniji futsal već ove sezone.

Preliminarni turnir UEFA Futsal kupa u Luksemburgu je od 22. do 27 avgusta.

 
 
Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan administration