Banner Top

Log in

Banner crna gora

Banner Top

A+ A A-

Futsalbalkan izabrao najboljeg u minuloj sezoni - Eldin Ćorović KMF "Titograd" CAKAN SPORT NAGRAĐUJE!

U izuzetnoj konkurenciji kandidata, od osam najboljih igrača lige, Ćorović tijesno pobijedio kolegu Bajovića iz Agame.

Naša petočlana komisija, koja je pratila cijele sezone utakmice prve futsal lige Crne Gore, je na današnjem sastanku u redakciji birala najboljeg igrača prve futsal lige Crne Gore. Kako je konkurencija bila jaka, tako se vijećanje, diskusija i komentarisanje odužilo na čitavih sat vremena, jer je najteže bilo odlučiti Bajović ili Ćorović.

Među kandidatima za najboljeg ove sezone su bili: Dragoljub Despotović i Eldin Ćorović (Titograd) Bojan Bajović i Darko Bojanović (Agama), Mirko Durutović i Mitar Kandić (Bajo Pivljanin)  Šušić Ognjen i Nikola Vidaković (Studentski dom).

Na kraju je  svojim glasom prelomio urednik redakcije, koji je u iznošenju svoga stava naglasio: " Eldin Ćorović je prije svega nekoliko godina unazad bio nosilac igre KMF "Jedinstvo", bez njega ova ekipa nije bila ista, ove sezone ga je iskusno "namirisao" Zoran Milašević i odradio najbolji posao godine, kada ga je uz Gojkovića doveo kao pojačanje u KMF "Titograd". Doduše, Gojović se i nije pokazao kao pojačanje, ali zato Ćorović itekako jeste.

U nekoliko navrata, čitaj utakmica, Ćorović je iz svih "raspoloživih oružija", pomagao ekipi da izjednačava, stiže i prelama rezultat. O njegovim igračkim kvalitetima je izlišno govoriti. Ovaj momak ima strahovitu urođenu brzinu, izuzetno fizički pripremjen, tehničar i dribler po potrebi odličan, ali najviše ga krasi odlučnost. Kada krene, krenuo je! Ove sezone je u polufinalnim i finalnim mečevima vodio svoju ekipu do titule prvaka države.  Nije njegova igra ostala nezapažena i kod selektora Ljesara, pa je dobio poziv i za reprezentaciju Crne Gore, gdje je takođe pokazao, a pogotovo u meču protiv najjače selekcije svijeta Španije, kako se i mi znamo "šaliti sa njima"." 

Tako je naša odluka glasovima 3:2 prevagnula za Eldina Ćorovića koji je, napominjemo u prvenstvu dao 17 golova i u play off-u 6, što je na koti od 23 gola i drži drugo mjesto najboljih strijelaca lige.

Na prvom mjestu je genijalni Bojan Bajović koji je u prvenstvu postigao 17 golova ali 7 u play off-u, pa je total golova na broju 24. Pa Bajović može da se zadovolji titulom naboljeg strijelca lige ove sezone.

Treće mjesto na listi strijelaca je pripalo brzonogom napadaču KMF "Mirabile Mode" Ranku Novoviću koji je nanizao 20 golova u prvenstvu.

Futsal Balkan čestita odličnom Ćoroviću i njegovoj ekipi na tituli, želi im puno uspjeha u predkvalifikacijama za UEFA FUTSAL CUP (koji ćemo pratiti), a prema ranijem dogovoru, naš prijatelj portala Radomir Cakan Novaković i najveći lanac sportske opreme CAKAN SPORT, će najboljega među najbojljima,  Eldina Ćorovića nagraditi vrijednim poklonom!