Banner Top

Log in

Banner crna gora

Banner Top

A+ A A-

Ljesaru, hoćemo li više? Tri utakmice tri poraza!!!

Futsal reprezentacije Crne Gore po običaju,  poražena je rezultatom 2:1 od selekcije Belgije u posljednjem kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Sveta Ljesara iako su pružili  najbolju igru u duelu posljednjeg kola kvalifikacija za Evrpsko Prvenstvo, nijesu ostvarili niti jedan pozitivan rezultat. Pad koncentracije u finišu je koštao povoljnog rezultata. Belgijanci su do prednosti došli u petom minutu igre zahvaljujući Redi, da bi do odlaska na odmor Bajović uspio da poravna rezultat. U drugom dijelu susreta naša selekcija imala je više od igre, stvorila nekoliko odličnih prilika ali je golman rivala odličnim intervencijama uspio da sačuva mrežu. Trenutak nepažnje „sokola“ tokom 35. minuta igre kaznio je Zaf da zatrese mrežu i donese trijumf Belgijancima.

Mnogi će reći, ništa novo, navikli smo na poraze, iak nam je liga amaterska, slabi su nam igrači, loša je liga, organizacija nikakva, i nalazićemo još četiri godine nova opravdanja da selektor Sveto Ljesar bude još uvijek "lijepo ušuškan" u odaje FSCG. Međutim, svi znamo dobro da crnogorski futsal nije gospodin Sveto Ljesar, da Crna Gora ima odlične igrače i odlične trenere koji aktivno vode svoje klubove u ligi. A gdje je selektor Ljesar da vidi momke , svoje igrače na djelu? Ne gledamo ga na utakmicama prve lige futsala u zemlji sokola? Nema ga.

Opravdanja za svaku utakmicu on ima, ali rezultata nema. Crna Gora više ne može da čeka, kako smo krenuli , liga će nam biti preimenovana u ligu veterana, jer mladih je sve manje, a starih igrača sve više. Dokle, ćemo samo gledati i nijemo posmatrati pripreme reprezentacije u Tivtu i nigdje više? Dokle će treninzi reprezentacije biti zatvoreni za javnost? Nije pozvao ovoga puta najboljeg igrača sezone Ranka Novovića, iako vremešan, Novović je najbolji igrač lige, i u vrhu je strijelaca.

Hoće li ljudi iz saveza shvatiti da nije samo gospodin Ljesar rođen za selektora, ima trenera još, i to "komad" bolji od Ljesara. Ovim izlivom emocija, ne želimo da urušavamo, niti možemo, rad saveza, ali tražimo konkretne rezultate, da nam se kaže, koliko se ulaže u crnogorski futsal, koliko u reprezentaciju, klubovi preživljavaju, pojedini i bez opreme, jedva sastavljaju kraj sa krajem. Moramo, želimo i hoćemo bolje. Da Crna Gora jednom za jednom pođe na neko veliko takmičenje.

Možda ćemo zvučati čudno, mi vjerujemo da je lakše da se pročuje za Crnu Goru kroz futsal, nego kroz veliki fudbal. Na kraju, evo i riječi selektor Ljesara, koji kaže:

"Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru. Momci su igrali izuzetno požrtvovano tokom cijelog meča i nemam šta da im zamjerim za prikazano tokom današnjeg meča. U drugom poluvremenu imali smo pet izglednih prilika ali nismo imali sreće da postignemo pogodak. Povoljan rezultat nam je izmakao zbog trenutka nepažnje koji je protivnik iskoristio da postigne drugi pogodak i dođe do tri boda".

 

Crna Gora – Belgija 1:2


Palata sportova, Kijev.


Sudije: Lukaš Peško (Slovačka), Trajan Enčev (Bugarska), Migel Kastiljo (Portugal).

Strijelci
0:1
– Mohamed Dabi Reda 4'43'', 1:1 – Bojović 10'37'', 1:2 – Hamza Zaf 34'18''

Žuti kartoni
Darko Ćalasan – Crna Gora
Karim Čaibai – Belgija

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Eldin Ćorović, Bojan Bajović, Saša Gojković. Igrali su još: Igor Asanović, Ognjen Sušić, Aleksandar Bojović, Darko Ćalasan, Mitar Kandić, Dejan Miličić, Aleksandar Obradović, Marko Mišović.
Selektor: Sveto Ljesar.

Belgija: David Morant, Karim Čaibai, Ibrahim Adnane, Aziz Hitu, Mohamed Dabi Reda.
Igrali su još: Bilal Zemuri, Marvin Gislandi, Ilias Kaduri, Sadek El Umari, Žavad Jašu, Jasin Koli, Hamza Zaf.
Selektor: Luka Kragnaz.