Banner Top

Log in
A+ A A-

Darko Milanović donio bod Bosni i Hercegovini u posljednjem meču u Poreču

  • Written by 
  • Published in BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas sa Slovenijom u utakmici 4. kola Futsal weeka u Poreču, 4:4, a s obzirom na to da su sutra slobodni, ovom utakmicom BiH je završila svoj nastup na ovogodišnjem turniru.

Slovenci su poveli u 6. minutu meča, međutim odmah uzvraća BiH i preko Kahvedžića stiže do poravnanja. Potpuni preokret BiH donosi Anel Radmilović i BiH stiže do vodstva 2:1, ali se onda Slovenci bude i preokreću rezultat do poluvremena, s tim da su drugi gol postigli sa zvukom sirene za kraj poluvremena. 

U drugom poluvremenu Slovenci stižu i do četvrtog gola, a onda kreće opsada gola sa ''viškom''. Golman BiH, Darko Milanović je stao na gol na početku drugog poluvremena, a to je odma značilo da će BiH krenuti sa ''viškom'', što se apsolutno isplatilo, kao i mnogo puta ranije sa Milanovićem u igri. Sa dva projektila ka mreži Slovenaca, Milanović na pet minuta do kraja poravnava rezultat na 4:4. Vidjevši da to polazi za rukom, BiH je i do kraja meča isto prijetila, ali je ipak ostalo 4:4.

Sa ovim bodom, BiH završava nastup na Futsal Weeku sa pet bodova, i to pobjedom protiv Grčke i nerješenim rezultatima protiv Kuvajta i Slovenije, dok su u onom uvodnom meču, kojeg su takođe jako dobro odigrali, poraženi od Mađarske 5:3.

Turnir se završava sutra, nakon čega će biti poznat konačan plasman.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.