Banner Top

Log in
A+ A A-

Kahvedžić poveo Mostarce do pobjede protiv Uddevalle

  • Written by 
  • Published in BiH

Futsaleri mostarskog Starog Grada savladali su na kraju turnira u Nikoziji švedskog prvaka, Uddevallu, sa 8:4.

Mostarce je sa četiri gola u ovom susretu predvodio sjajni Nermin Kahvedžić, a po jedan su dodali Mirko Hrkać, Daniel de Souza, Vladan Vesić i protivnički igrač Albert Hiseni.

Hiseni je pogađao i mrežu Mostaraca, a pored njega u strijelce se dva puta upisao Kristian Legiec, a Nermin Kahvedžić je danas bio raspoložen za golove, pa je tresao jednom i sopstvenu mrežu. 

Poveli su Mostarci u ovom meču sa 2:0 , a onda su primili četiri gola za 4:2. No, onda su zaigrali i za poluvrijeme postigli šest pogodaka i stigli do trijumfa.

Tako su Mostarci trijumfalno završili ovaj turnir, u kojem su, utisak je, mogli i dosta više. Već smo juče pisali o tome sa kakvim su se problemima susretali Mostarci, od povrede glavne karike ekipe, Marija Aladžića, koji nije ni putovao na Kipar, pa preko sitnijih povreda brojnih igrača, do jako diskutabilnih sudijskih odluka u prva dva meča. Ipak, uspjeli su na kraju da se izdignu i trijumfuju u posljednjem kolu, i tako upišu bodove u Glavnoj rundi Lige prvaka.

UDDEVALLA - FC MOSTAR SG 4:8 (3:1)
Dvorana Tassos Papadopoulos
Sudije: Vasilios Christodolious (Grčka) i Dejan Veselić (Slovenija)
Strijelci: 0:1 Kahvedžić 3, 0:2 Vesić 8, 1:2 Hiseni 9. 2:2 Legiec 14, 3:2 Legiec 18, 4:2 Kahvedžić 22(ag), 4:3 Kahvedžić 27, 4:4 Kahvedžić 27, 4:5 Hrkać 32, 4:6 De Souza 38, 4:7 Kahvedžić 39, 4:8 Hiseni 40
Žuti kartoni: Pavlović (Mostar SG) 

Uddevalla: Gerd, Smajlović ,Zhubi, Hiseni, Legiec, Jansson, Gashi, Al Mouti, Moussa, Berisha, Soderqvist, Maravilla, Rossi

Mostar SG: Galić, Pavlović, De Souza, Kahvedžić, Vesić, Memić, Rakić, Macić, Hrkać, Vitor Hugo, Gosto, Šikalo

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.