Banner Top

Log in
A+ A A-

Mostarci namučili favorizovane protivnike, sa Šveđanima za kraj

  • Written by 
  • Published in BiH
Foto/ APOEL Foto/ APOEL

Mostarski Stari Grad ove sedmice učestvuje na turniru Glavne runde UEFA Lige prvaka u Nikoziji.

Jasno je bilo i nakon izvlačenja grupa da je pred Mostarcima jako težak zadatak, jer iz ove linije B dalje ide samo pobjednik grupe, a kada je pred turnir postalo jasno da će na put morati bez kapitena i lidera ove ekipe, Marija Aladžića, to je praktično bila nemoguća misija pred dvostrukim prvakom Bosne i Hercegovine.

No, i pored toga FC Mostar SG je pružio sjajan otpor protivnicima, domaćem APOEL-u i moćnom prvaku Italije, Acqua E Saponeu, ali je posustajao u drugom poluvremenu. Na povredu Aladžića došle su i povrede Mirka Hrkaća i Dejana Pavlovića koji su ''načeti'' igrali utakmicu, i u takvom odnosu snaga ponovo su se Mostarci i više od 25 minuta nosali sa rivalima i pravo je pitanje u kojem bi smjeru utakmice otišle da u ključnim momentima nije bilo nekih diskutabilnih odluka sudija. 

Kako su nam rekli iz ove ekipe, jutro poslije prve utakmice jedan od sudija se izvinjavao Mostarcima jer je vidio da je donio pogrešnu odluku u duelu sa APOEL-om koja je utakmicu odvela u drugom smjeru, ali nažalost od toga i nema velike utjehe za prvaka BiH.

Sve u svemu, i pored relativno visokih poraza, i pored brojnih povreda i povredica Mostarci igrom mogu biti zadovoljni. A nakon dana pauze danas, sutra će imati priliku da odmjere snage sa prvakom Švedske koji je juče neočekivano ubjedljivo savladao domaću ekipu i sada imaju tri boda, koliko ima i APOEL, dok Acqua E Sapone ima šest bodova. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.