Banner Top

Log in
A+ A A-

Željezničar počeo sa pripremama, cilj brzi povratak u Premijer ligu

  • Written by 
  • Published in BiH

Sarajevski Željezničar počeo je sa pripremama za novu sezonu u kojoj će ponovo igrati Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što su ušli u Premijer ligu, i prošle sezone debitovali, MNK Željezničar je zbog skraćenja lige i ispadanja čak četiri kluba odmah i ispao iz Premijer lige, te su se vratili u prvoligaški karavan.

Plavi su u hotelu Hollywood počeli sa pripremama, a cilj je brzi povratak u Premijer ligu BiH. Ekipa je pojačanja, a došlo je i do promjene u Upravi kluba, te je na mjesto predsjednika kluba stigao Zlatko Kravić.

- Ekipa nije doživjela puno promjena. Neki igrači su nam otišli, a doveli smo dostojne zamjene, pa čak i pojačali ekipu. Želimo što prije da se vratimo u Premijer ligu. Za sada su nam stigla dva mlada igrača Bogučanin i Trubljanin, te od ranije kako ste vi već i pisali Čilić i Selimović. Tu je i još nekoliko igrača sa kojima ćemo se uskoro dogovoriti, a biće i zvučnih imena. Došlo je i do promjene u upravi kluba. Zlatko Kravić je došao na mjesto predsjednika, a sa ponosom mogu istaći i da će rad kluba pomagati firma Mrkaljević iz Čelića, rekao nam je Ahmed Muftić, koji je dodao da će klub u narednoj sezoni nositi opremu Legea sa kojom je potpisan ugovor i čiji će MNK Željezničar biti partner za Kanton Sarajevo.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.