Banner Top

Log in
A+ A A-

Kreću prijave za takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH

  • Written by 
  • Published in BiH

Nogometni savez Federacije BiH počeo je sa prijavama klubova za Prvu ligu Federacije BiH.

S obzirom na to da je Prva liga jedina na nivou entiteta, i nema niže lige ispod nje, sve novoprijavljene ekipe ulaze u ovu ligu, pored onih koji su po plasmanu tu ostali ili su iz Premijer lige Bosne i Hercegovine ispali, a to su MNK Banovići i MNK Željezničar.

S tim u vezi NFBiH je izdao saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

- Poštovani,

Nogometni savez Federacije BiH, kao i svih prethodnih godina, u takmičarskoj sezoni 2018/2019 organizirat će i sprovesti futsal takmičenje na nivou Federacije BiH. S tim u vezi NS FBiH čini sve potrebne radnje i pripreme u cilju kvalitetnog početka takmičarske sezone 2018/2019.

S tim u vezi, a obzirom da postoji mogućnost za prijavu novoformiranih klubova, potrebno je da kantonalni/ županijski nogometni savezi u pismenom obliku u Sekretarijat NS FBiH putem telefaxa (033/222-622) ili e-maila (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), izvrše prijavu novoformiranih klubova za učešće u futsal takmičenju Federacije BiH za takmičarsku 2018/2019 sezonu.

Prijavu klubova za učešće u futsal natjecanju NS FBiH kantonalni/županijski nogometni savezi potrebno je da dostave najkasnije do 10.09.2018. godine.

Prijava treba da sadrži: ime kluba, grad, mjesto odigravanja utakmica, naziv sportske dvorane te imena predsjednika, generalnog sekretara, direktora i ostalih osoba u klubu.

Nakon izvršenih prijava i utvrđenog broja klubova Izvršni odbor donijet će odluku o sistemu takmičenja i Propozicijama takmičenja za takmičarsku sezonu 2018/2019 na prijedlog Komisije za mali nogomet-futsal, a u skladu sa odredbama Statuta NS FBiH.

Za sve ostale informacije i pojedinosti molimo Vas da kontaktirate Sekretarijat NS FBiH putem telefona 033/556-651, telefaxa 033/222-622 ili e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., stoji u saopštenju Nogometnog saveza Federacije BiH.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.