Banner Top

Log in
A+ A A-

Predstavljamo protivnike FC Mostar SG u Evropi: JB Futsal Gentofte

  • Written by 
  • Published in BiH

Drugi protivnik FC Mostar SG u Preliminarnoj rundi Lige prvaka je ekipa JB Futsal Gentofte iz Danske.

Prvak Danske je po kvalitetu druga ekipa ove grupe, odmah iza predstavnika Bosne i Hercegovine, a u Mostar dolaze sa namjerom da probaju iznenaditi domaćina turnira, te se tako plasiraju u narednu rundu.

Imaju bogato evropsko iskustvo. Posljednjih godina su gotovo standardan učesnik evropskog takmičenja. U Ligu prvaka se vraćaju poslije godine pauze od Evrope, jer im je Kobenhavn uzeo titulu, međutim vrlo brzo su je vratili pod svoje, tako da će ove godine ponovo predstavljati svoju zemlju u Ligi prvaka.

Posljednji put kada su igrali Evropu, a bilo je to u sezoni 2016-17 zauzeli su drugo mjesto u Preliminarnoj rundi koja se igrala u Jermeniji, a tada je APOEL bio prvi, dok su Danci iza sebe ostavili domaćina ASUE i švajcarski AFM Futsal Maniacs. Godinu prije toga Danci su takođe drugi, a tada je ispred njih bila italijanska Pescara, dok su iza ostali Luxol futsal sa Malte, te andorski Encamp. 

Rezultati govore da se definitivno radi o drugoj ekipi po kvalitetu u ovoj grupi, no Mostarci svakako trebaju biti oprezni, a sa Gentofteom će igrati posljednji meč u grupi, tako da je za očekivati da do tada obje ekipe ostvare po dvije pobjede, pa bi ovaj meč odlučivao o prvoplasiranoj ekipi grupe A.

Što se tiče igračkog kadra za očekivati je da JB Futsal Gentofte u Mostaru nastupi sa istim ili sličnim sastavom koji je igrao nedavno Nordijski kup, a u sastavu su bili: Nis Andersen, Christoffer Haagh (golmani), Mads Falck (K), Ibrahim Badran, Louis Veis, Adam Fogt, Azad Corlu, Tamir Shkolnik, Mohamed Mojab, Lars Bonde, Christian Bommelund, Morten Borum Larsen, Oscar Merling, Kevin Jorgensen

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.