Banner Top

Log in
A+ A A-

Kristijan Radin iz prvaka BiH prešao u prvaka Finske

  • Written by 
  • Published in BiH

Doskorašnji prvotimac mostarskog Starog Grada, Kristijan Radin, karijeru će nastaviti u prvaku Finske, ekipi Kampuksen Dinamo iz Jiveskilea.

Dvije godine je ovaj srbijanski futsaler nastupao za prvaka Bosne i Hercegovine, sa ovom ekipom osvojio dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine i jedan kup, a onda je napustio klub.

- Bile su to dvije prelijepe godine u Mostaru. Sjajni momci, dobri ljudi oko kluba, grad kao grad, svi znate koliko je Mostar lijep i kakve mogućnosti nudi. Ove sezone mislim da bi FC Mostar SG mogao daleko da dogura uz iskusnijeg trenera, kratko nam je prokomentarisao Kristijan Radin svoj boravak u Mostaru, a onda se osvrnuo na Finsku.

- Sve se brzo izdešavalo. Naknadno sam se priključio ekipi i iskreno sam iznenađen kako je klub organizovan i koliko je to sve na visokom nivou. Odgovorni su i žele da napreduju u svakom smislu. Preliminarnu rundu Lige prvaka igramo u Austriji, a sa nama su još ekipe iz Andore i Norveške. Očekivanja su nam da prođemo ovu prvu rundu i plasiramo se u Glavnu rundu. Predstoji nam i turnir u Danskoj, koji će ujedno biti i posljednja provjera, te prilika da se ekipa uigra pred ove bitne mečeve. Imamo kvalitetnu ekipu, nekoliko reprezentativaca Finske igra kod nas, te sve u svemu radi se o kvalitetnoj ekipi. Očekujem da se vrlo brzo prilagodim, i da pomognem svojoj ekipi da osvoji i ove sezone titulu u Finskoj, zaključio je Kristijan Radin koji dodaje da zna da postoji nekoliko futsalera iz Srbije koji igraju u Finskoj.

Protivnici Kampuksen Dinamu, ili jednostavnije KaDy futsalu, u Evropi biće domaćin preliminarne runde, austrijski Mureksin Ol Stars, Enkamp iz Andore, te Sandefjord iz Norveške.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.