Banner Top

Log in
A+ A A-

Predstavljamo protivnike FC Mostar SG: Makabi Nahalat Jičak Tel Aviv

  • Written by 
  • Published in BiH

Futsaleri mostarskog Starog grada drugu godinu uzastopno igraće evropsko takmičenje, odnosno UEFA Ligu prvaka kako se od ove godine naziva elitno klupsko evropsko takmičenje.

Drugu godinu uzastopno šampion Bosne i Hercegovine biće domaćin Preliminarne runde, a ove godine će u Mostar stići prvak Izraela, Makabi Nahalat Jičak, prvak Škotske, Vatsel i danski Gentofte.

Prva ekipa koju ćemo predstaviti je prvak Izraela, Makabi Nahalat Jičak. Radi se o mladom klubu, osnovanom iz ljubavi prema futsalu 2010. godine u predgrađu Tel Aviva, Nahalat Jičaku. 

Ono što je posebno za ovaj mali tim iz Izraela jeste da ekipu čine igrači koji su zajedno odrasli, formirali tim, i na kraju postali prvaci države.

- Mogu vam reći da smo mi najmanji klub koji je ikada igrao Ligu prvaka. Iz mjesta smo koje ima svega nekoliko ulica. Mi smo drugari koji su rasli zajedno i imali san da naprave sportski tim. Živimo ovdje dugo, igrači žive ovdje dugo. U našem kraju se futsal mnogo voli, na ulici se stalno igra. Veoma smo ponosni na to što smo postali prvaci Izraela prošle sezone, rekao je za naš portal Hen Levinkron, predsjednik i trener ovog simpatičnog futsal kolektiva iz predgrađa Tel Aviva.

Levinkron ne poznaje mnogo protivnike u grupi, ali zna da je ekipa FC Mostar SG prvi favorit grupe, najkvalitetnija i finansijski najmoćnija ekipa. 

- Daleko smo mi kvalitetom od našeg domaćina u Ligi prvaka, Mostar SG. Oni su mnogo bolji od ostatka ekipa u grupi, sjajan tim. Ali, ovo je sport, a u sportu je sve moguće. Možda se dogodi neko čudo kao u prvenstvu Izraela pa mi nešto uradimo. Nama je cilj da prikažemo naše malo mjesto u najboljem svjetlu i da nas ljudi sa poštovanjem gledaju. Imamo mnogo manji budžet od Mostar SG, ali znate kako kažu, novac ne igra, igra srce.

Prvu utakmicu na turniru u Mostaru Makabi Nahalat Jičak će igrati baš protiv domaćina i to 29. avgusta u 21.15.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.