Banner Top

Log in
A+ A A-

DiaBiH spremna za Evropsko prvenstvo

  • Written by 
  • Published in BiH

Nekadašnji prvak Evrope u futsalu za dijabetičare, reprezentacija Bosne i Hercegovine, obavlja posljednje pripreme pred polazak na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

Selektor reprezentacije BiH, Saša Vitković, odredio je putnike za ovo Evropsko prvenstvo, gdje će biti velika borba s obzirom na to da BiH ovaj put nije nosilac.

- Četrnaest igrača putuje na ovo Evropsko prvenstvo, a na njemu ove godine učestvuje 17 reprezentacija. Biće baš teško. Sada nismo nosioci i očekuju nas izuzetni mečevi. Mi smo svi složni u jednom, a to je da želimo medalju donijeti u našu zemlju, rekao je za naš portal selektor reprezentacije, Saša Vitković, koji se zahvalio onima koji su podržali odlazak reprezentacije u Slovačku.

- Put u Slovačku nije nimalo jeftin, ali smo se uspjeli snaći i ovom prilikom se zahvaljujem sponzorima koji su nam omogućili da odemo na DiaEuro. Nedostaju nam još neke stvari, ali se nadam da će nam i ostali kod kojih smo tražili pomoć izaći u susret kako bismo potpuno spremni dočekali Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH u Slovačku putuje 20. jula, a dan kasnije je otvaranje i žrijebanje.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.