Banner Top

Log in
A+ A A-

Posljednje pripreme za osnivanje futsal akademije HFC Zrinjski

  • Written by 
  • Published in BiH

HFC Zrinjski vrši finalne pripreme za organizaciju Futsal akademije.

Akademija bi trebala početi 1. rujna, a u mostarskom klubu su planirali ovaj projekt veće duže vrijeme. Organizacija Akademije počela je edukacijom četiri domaća trenera (Vladimir Vladisavljević, Goran Buhovac, Siniša Đurasović i Damir Mišić), koji su u međuvremenu stekli potrebne trenerske licence na seminarima u organizaciji Nogometnog saveza BiH.

Polaznici Akademije bit će 2000. i 2011. godišta, a njima će na početku biti predstavljen precizan plan i program treninga. Polaznici će trenirati po najnovijim futsal standardima i modelima koje je odobrila UEFA, a koji su rađeni u suradnji s nekim od najuspješnijih europskih trenera.

Futsal je najbrže rastući momčadski sport s loptom u Europi. Ligaška futsal natjecanja u najjačim europskim ligama kao što su one u Španjolskoj i Italiji, po značaju i masovnosti visoko kotiraju u tim zemljama. Ovaj sport posebno je popularan na teritoriji svih država bivše Jugoslavije. Bogatu tradiciju futsal, nekad mali nogomet, ima i u Mostaru. HFC Zrinjski osnivanjem Futsal akademije planira u većoj mjeri popularizirati ovaj atraktivni sport u gradu na Neretvi, te ujedno napraviti i podlogu za vlastiti seniorski pogon u budućnosti

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.