Banner Top

Log in
A+ A A-

Održana Skupština Futsal akademije Mostar SG Staklorada

  • Written by 
  • Published in BiH

Rukovodstvo FC Mostar SG Staklorad na čelu sa Amelom Bajgorićem je održalo osnivačku skupštnu Akademije futsala Mostar SG, te je najavilo kao svoju produženu ruku, odnosno omladinski pogon kluba. 

Skupština je održana u klupskim prostorijama, a rukovodstvo Akademije, kao i sve tačke dnevnog reda, izglasano jednoglasno. Za predsjednika Akademije izabrana je Adela Gosto, dok upravni odbor čine Dževad Habibija, Amel Bajgorić, Adnan Pintul i Arman Puzić.

- Akademija je osnovana kako bi se futsal, fudbal i sport općenito podigli na jedan veći nivo, te se talentiranoj djeci pružila prilika za kvalitetan rad s licenciranim trenerima, rekao je predsjednik FC Mostar SG Amel Bajgorić, te konstatovao kako je ovo nešto što se dugo čekalo.

 Akademija u ovom momentu broji preko 150 dječaka, te se kreće sa selekcijom grupa, od kojih će se onim najboljima pružiti prilika, te im se pomoći u izgradnji profesionalne karijere kada dođe momenat za to.

- U Mostaru ima puno sportskih udruženja što i nije loše, ali kvalitet rada s djecom moram primjetiti nije na zavidnom nivou. Nažalost s djecom rade tzv. treneri koji nisu licencirani i tu nastaje veliki problem, pogotovo kada je u pitanju dijete koje ima sve druge predispozicije da sutra bude kvalitetan igrač, kazala je predsjednica Akademije Adela Gosto, te dodala kako će upravo ova Akademija pružiti kvalitet, i da je upravo to ono što je sportu i Mostaru trebalo.

Sastanak upravnog odbora je zakazan već za iduću sedmicu, kako bi se usvojio plan i program na godišnjem nivou. Dževad Habibija, čija je želja bila pokrenuti Akademiju, je izrazio zadovoljstvo, te najavio sportski spektakl.

- Formiranje jedne ovakve akademije je oduvijek bila moja želja, ali da bi se napravilo nešto perspektivno i kvalitetno, podrebno je imati dobar tim ljudi uz sebe. Zato je ova ideja sazrijevala godinama i evo napokon uz prave ljude ugledala svjetlo dana. Ovo će biti veliki doprinos doprinos sportu, kazao je Habibija.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.