Banner Top

Log in
A+ A A-

Bosna i Hercegovina u potrazi za selektorom: Muminović ili Melher ?

  • Written by 
  • Published in BiH

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nalazi se u potrazi za selektorom.

Nakon što je istekao mandat dugogodišnjem selektoru Bori Matanu, krenulo se licitirati sa imenima koja bi mogli naslijediti ovog futsal stručnjaka iz Livna. Pominjala su se razna imena, među njima i neka zvučna regionalna, ali na kraju, izbor je po svemu sudeći pao na dva imena.

Poznato je da po nacionalnom ključu u Bosni i Hercegovini to mjesto je "ekskluzivno pravo" hrvatskog naroda, i oni predlažu selektora futsal reprezentacije, dok mjesto pomoćnika ide u ruke druga dva naroda. Ipak, kako saznajemo moglo bi sada doći i do rotacije na tom mjestu. 

Kako smo uspjeli saznati u konkurenciji za selektora Bosne i Hercegovine su dva imena. Jedno ime je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine,golman, i nekadašnji član stručnog štaba FC Mostar SG, Goran Melher, dok je drugi kandidat Dženan Muminović, dugogodišnji prvi čovjek sarajevskog Centra, višestrukog šampiona Bosne i Hercegovine.

Hrvatski članovi nisu željni da se odreknu svoga čovjeka na mjestu selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa tako mnogi i favorizuju Gorana Melhera na selektorskom mjestu, ali sigurno je da i Muminović ima ''glasače'' iza sebe. Po svemu sudeći obojica će se naći u stručnom štabu reprezentacije BiH, da li u ulozi selektora i ili pomoćnika selektora, vidjećemo.

Ono što je gotovo izvjesno jeste da će srpski član stručnog štaba reprezentacije biti trener KMF Tango, Mirko Čampara. Iza njega stoji FSRS i tu ne bi trebalo biti promjena.

Iako se još uvijek ne zna ko će biti novi selektor reprezentacije, od kandidata smo čuli da ko god dođe na to mjesto radiće zajedno sa stručnim štabom na što većem napretku reprezentacije jer smatraju da BiH ima kapacitet da igra na velikom takmičenju.

Formalno, novi selektor Bosne i Hercegovine trebao bi biti potvrđen na narednoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH koja je zakazana za 29. novembar.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.