Banner Top

Log in
A+ A A-

MNK "Brotnjo" ostavlja iza sebe lošu sezonu u Premijer ligi

  • Written by 
  • Published in BiH

Futsaleri "Brotnja" su sezonu 2016-17 u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončali na drugom mjestu plej auta, što je svakako rezultat ispod renomea kluba iz Čitluka, i ispod rezultata koje smo navikli gledati od ovog kolektiva.

Nekoliko je razloga za to, ali prvi i osnovni razlog za to je, kaže nam sadašnji trener Matej Čilić, što "Brotnjo" nije ni znao da li će i kako će krenuti u sezonu, te su bez priprema praktično ušli u prvenstvo.

- Po meni, najveći razlog za loše rezultate je to što se nije znalo uopšte šta će biti sa klubom i da li ćemo se uopšte i takmičiti. Ali, zahvaljujući momcima iz uprave, na čelu sa predsjednikom Jarkićem, koji nisu dali da se klub ugasi, krenuli smo kasno sa sastavljanjem ekipe, jer se većina igrača dogovorila sa ostalim klubovima pa nismo imali previše prostora i završilo se kako se završilo, pa smo morali igrati ligu za opstanak, rekao nam je u prvom dijelu sezone kapiten, a u nastavku sezone i trener "Brotnja", Matej Čilić. 

Čilić je u zimskoj pauzi naslijedio dotadašnjeg trenera Čitlučana, Jura Kordića, koji je i dalje ostao uz klub. Trebala je svježa krv, i sa njim na poziciji trenera, ali i nekoliko pridošlica "Brotnjo" je u drugom dijelu počeo da liči na ekipu koju smo poznavali od ranije, ali to je dovoljno tek za osmo mjesto u ukupnom plasmanu.

- Na poluvremenu smo se pojačali sa par igrača i predvođeni okosnicom iz prvog dijela sezone, Medić, Pantić, Galić, Grgić, Kozarić i Granić, te pridošlicama Markovićem, Nevistićem i Sutonom, osigurali smo opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gdje je Brotnju svakako i mjesto. 

Trener "Brotnja" za naš portal kaže i da je sada stvar na upravi da proba zadržati igrački kadar, te da uz dvojicu novih igrača ekipa ponovo uđe u vrh bosanskohercegovačkog futsala.

- Što se tiče iduće sezone opet je sve na upravi, i nadam se da će zadržati igrački kadar sa kraja sezone, i uz dva pojačanja boriti se za vrh tabele. Naravno, ovim putem pozivam sve ljude iz Opštine Čitluk da pomognu futsal klubu jer je to jedini naš kolektiv koji igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Takođe, želio bih da se zahvalim i navijačima koji su nas bodrili čitavu sezonu, i nadam se da će tako nastaviti i u idućoj sezoni u još većem broju.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.