Banner Top

Log in
A+ A A-

Evropskom šampionu odbrana titule zavisi od razumijevanja sponzora

  • Written by 
  • Published in BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za dijabetičare, aktuelni evropski šampion, okupila se po drugi put kako bi se nastavila pripremati za Evropsko prvenstvo u Rumuniji.

U odnosu na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo u Sarajevu kada je BiH osvojila zlatnu medalju ekipa je sada nešto podmlađena, i selektor Saša Vitković se opredijelio za mlađe snage.

- Skratio sam spisak na dvanaest igrača i sa njima ćemo putovati u Rumuniju. Podmladili smo ekipu. Prosjek starosti je 21 godina. Naš cilj je da prođemo grupnu fazu prvenstva, a onda u nokaut fazi je sve moguće. Nadam se da će naši momci dati sve od sebe na ovom prvenstvu. Nalazimo se u grupi nosilaca na turniru sa Mađarskom, Ukrajinom i Rusijom. Do odlaska u Rumuniju trebali bismo se okupiti još nekoliko puta, zavisno od sredstava koja budemo imali na raspolaganju. Ovom prilikom pozvao bih i sponzore koji mogu da pomognu naš odlazak u Rumuniju. Nadam se da će neko imati sluha i razumijevanja i pomoći evropskom šampionu da ode na prvenstvo, rekao je za naš portal Saša Vitković, selektor Bosne i Hercegovine.

Evropsko prvenstvo za dijabetičare održava se od 16. do 23. jula u Bukureštu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.