Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 1173

Banner Top

Log in
A+ A A-

Lalić ne razmišlja o penziji

  • Written by 
  • Published in BiH

Majstor igre na petoparcu, trideset osmogodišnji Alen Lalić još uvijek ne razmišlja intenzivno o penziji.

Ovaj futsal veteran je, kako kaže, još uvijek vezan za svoj klub "Albona Potpićan 98", i ne planira još uvijek da okači "patike o klin".

-Kako se osjećam? Vrhunski! Neka drugi kažu jesam li poput vina – što stariji, to bolji. S obzirom na svoje godine, fizičke napore podnosim sasvim zadovoljavajuće. O umirovljenju sam razmišljao, ali ne toliko intenzivno jer još sam čvrsto vezan za svojeg velikog prijatelja i saigrača Patrika Drndića te Albonu-Potpićan 98 koja je moj drugi dom, rekao je Alen Lalić u razgovoru za portal Futsal Magazin.

A kada završi karijeru...

-Nakon što okončam aktivnu karijeru, težit ću tome da i dalje budem uz futsal. Volio bih se upustiti u trenerske vode, ali znamo kakva je situacija na ovdašnjim prostorima. Uz trenerski bih posao morao pronaći još jedan posao kako bih mogao opstati.

Lalić je kao kapiten predvodio bosanskohercegovačku reprezentaciju. Malo je nedostajalo da se plasira sa njom na Evropsko prvenstvo u Belgiji, ali je Holandija u baražu bila bolja.

- Najponosniji sam što sam bio kapiten svoje Bosne i Hercegovine. Jedinstven je osjećaj kada intonira državna himna, a vi oko ruke imate kapitensku traku. Zaista poseban osjećaj. Još me peče poraz protiv Holandije u baražu za Evropsko prvenstvo u Belgiji. U posljednjoj smo minuti drugog susreta primili pogodak koji nas je udaljio od istorijskog plasmana na kontinentalnu smotru. Uh, to nikada neću prežaliti.

On smatra da je Bosna i Hercegovina puna darovitih igrača, ali da se premalo ulaže u njih i futsal.

-U Bosni i Hercegovini uvijek je bilo i bit će darovitih igrača, ali ne mogu se oteti dojmu kako se premalo ulaže i na reprezentativnom i na klupskom planu. Današnja generacija bosanskohercegovačke reprezentacije nalikuje spoju mladosti i iskustva, ali ponavljam – trebamo ulagati kako bismo već jedanput napravili rezultatski iskorak. Najsretniji bih bio kada bi se Bosna i Hercegovina kvalificirala na jedno veliko natjecanje, zaključio je Lalić u razgovoru za Futsal Magazin.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.