Banner Top

Log in
A+ A A-

Rokša: Naš cilj je Premijer liga

  • Written by 
  • Published in BiH

Prva Futsal liga Federacije BiH u grupi Jug nastavlja se sutra utakmicama šestog kola. 

Jesenji prvak i glavni favorit za osvajanje titule i kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH je sarajevski Željezničar. Upravo je početak prvenstva bio razlog za razgovor sa trenerom Plavih Harisom Rokšom, koji sa dosta optimizma očekuje početak prvenstva i utakmicu sa Veležom u Mostaru, ali i poziva na oprez.

- Očekujem tešku utakmicu, kao i u prvom dijelu sezone, kada smo tek pred kraj susreta stgli do pobjede na otvaranju prvenstva. Velež je odlična ekipa i morat ćemo uložiti maksimum napora da stignemo do pobjede u Mostaru.

Ekipa Željezničara pojačala se sa nekoliko sjajnih futsalera tokom zime.

- Naš cilj je jasan a to je Premijer liga BiH. Dosadašnja ekipa je pokazala da ima kvalitet, ali smo željeli oformiti ekipu za još bolju igru i rezultat. Odlučili smo se da to budu provjereni futsaleri i siguran sam da smo dobro odabrali, što će pokazati naredna polusezona.

Futsal u BiH postaje sve brojniji i pojavilo se dosta novih klubova kako gledaš na kvalitet futsala u našoj državi.

- Istina je da je futsal u BiH u ekspanziji, ali ni približno kao u zemljama regije, gdje postoje klubovi koji ulažu ogroman novac za naše prilike. Siguran sam da će vrlo brzo doći vrijeme kada će se i u BiH ulagati veća sredstva i na taj način podizati kvalitet futsala. Za početak se nadam da će ljudi iz BiH i fudbalskog saveza pomoći da zajedno podignemo ligu na viši nivo, rekao je Rokša za kraj razgovora.

Velež i Željezničar svoju utakmicu 6. kola igraju sutra od 20 sati, dok će MNK Calp i MNK Kreševo odmjeriti snage od 15 sati u Zenici.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.