Banner Top

Log in
A+ A A-

"Kaskada" morala više

  • Written by 
  • Published in BiH

Jedanaesto mjesto na kraju prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu pripao je "Kaskadi" iz Gračanice.

Ekipa, koja je i prošle sezone tek u posljednjem kolu opstala u ligi, i ove sezone tavori na dnu tabele sa devet osvojenih bodova, koliko ima i desetoplasirano "Brotnjo". Sada već bivši trener "Kaskade", Ferik Dizdarević rekao je za naš portal da je "Kaskada" morala više. On je počeo na klupi ekipe iz Gračanice, međutim poslije petog kola je napustio "Kaskadu", od kada je ekipu vodio Mirzet Topčagić, službeni predstvanik ekipe.

- "Kaskada" je morala više u ovoj polusezoni, ali otišao nam je najbolji igrač Omer Jahić, a igrači koji su stigli kao zamjena nisu adekvatno popunili mjesto našeg najboljeg igrača, a posebno je zakazao Sead Buljubašić. Mislili smo da možemo igrati sa domaćim igračima, ali smo pogriješii. Sada na polusezoni treba dovesti četiri nova igrača kako se ne bi dogodila situacija iz prošle sezone. Ja sam napustio klubu u petom kolu, poslije "Nevesinja", i ekipu je vodio Mirzet Topčagić, službeni predstavnik. Smatram da su najveći kiksovi dva poraza kući, posebno onaj od "Čelinca", jer bismo sada sa tih šest bodova imali petnaest i igrali bismo plej of, a ne plej aut, rekao je za naš portal Ferik Dizdarević.

"Kaskada" nije uspjela ni u Kupu BiH da se plasira dalje, pošto je u osmini finala poražena od "Čelinca" u gostima 4:2.

Za MNK "Kaskada" ove sezone su nastupali: Sead Buljubašić, Bekir Hodžić, Ulfet Krdžić, Avdo Huskanović, Husein Hasić, Ibrahim Husejnović, Rahim Spahić, Abdulah Hamidović, Nermin Mujčić, Armin Ahmetagić, Demir Alibegović, Amer Džindić, Šaban Spahić, Esmir Hasanović, Hasan Mujanović, Semir Isić, Jasmin Murselović, Sadmir Nurkić, Zaim Nurkić, Muamer Oručević, Halid Strašević 

Lista strijelaca: 6-Sead Buljubašić, 5- Ulfet Krdžić, 4- Husein Hasić, Rahim Spahić, 3- Semir Isić, 2- Ibrahim Husejnović, Avdo Huskanović, Nermin Mujčić, Šaban Spahić, Amer Džindić, 1- Armin Ahmetagić, Abdulah Hamidović, Hasan Mujanović

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.