Banner Top

Log in
A+ A A-

Novogodišnji turnir u Milićima: Komšijski derbi u polufinalu

  • Written by 
  • Published in BiH

Večeras je u Milićima na programu bila četvrtfinalna veče. Odličan futsal, i na kraju četiri ekipe su našle svoje mjesto u polufinalu.

Derbi polufinala biće duel između ekipa Bilić Erić Security Sarajevo i Coloseum Pekam Bratunac. Sa jedne strane MNK "Centar" pojačan Marijom Aladžićem i Srđanom Ivankovićem, a sa druge strane dio ekipe KMF "Tango" pojačan sa nekoliko paljanskih futsalera, osvajača prošlogodišnjeg turnira u Milićima. Danas su Sarajlije u posljednjem meču dana bile bolje od domaćina, Kafe Sport, sa 4:2. Anel Radmilović ih je predvodio sa dva pogotka, a jednom su se u strijelce upisali Aladžić i Kahvedžić.

Nekadašnji šampion iz Istočnog Sarajeva imao je protivnika u ekipi Kafe Vožd iz Šekovića. Na kraju dva gola Ognjena Erića, koji i na turnirima nastavlja svoju sjajnu jesen iz lige, te jedan iskusnog Vladimira Kovačevića bili su dovoljni za prolaz u polufinale.

Ni drugo polufinale neće biti nezanimljivo. Sa jedne strane Zekerić Voće iz Tuzle, odlična ekipa, koja je danas sa 3:0 savladala Verenstan iz Banovića golovima Denisa Isanovića, Miralema Golaća, i Mensura Omeraševića, te sa druge strane iskusna ekipa Sloga La Vita Gornje Crnjelovo čiju ekipu čine prvotimci jesenjeg šampiona Republike Srpske "Ugljevika", uz nekoliko dodatnih igrača kao što su Davor Arnautović i Perica Trifković koji su danas postigli po dva pogotka. Po jedan su dodali Danijel Ružičić i Cvijetin Pavić.

Polufinale je na rasporedu sutra. Od 19,00 igraju Zekerić Voće i Sloga La vita Gornje Crnjelovo, dok su od 20,00 na parketu Bilić Erić Security Sarajevo i Coloseum Pekam Bratunac.

VERENSTAN BANOVIĆI - ZEKERIĆ VOĆE TUZLA 0:3 (0:2)
Strijelci: Denis Isanović, Miralem Golać, Mensur Omerašević (Zekerić Voće)

SLOGA LA VITA GORNJE CRNJELOVO - ŽAD FC KISELJAK 6:3 (3:2)
Strijelci: Perica Trifković 2, Davor Arnautović 2, Danijel Ružičić, Cvijetin Pavić (Sloga GC), Emir Bunar 2, Ivica Marić (Žad FC)

KAFE VOŽD ŠEKOVIĆI - COLOSEUM PEKAM BRATUNAC 1:3 (1:1)
Strijelci: Budimir Šarčević (Kafe Vožd), Ognjen Erić 2, Vladimir Kovačević (Colloseum Pekam Bratunac)

BILIĆ ERIĆ SECURITY SARAJEVO - KAFE SPORT MILIĆI 4:2 (1:1)
Strijelci: Anel Radmilović 2, Marijo Aladžić i Nermin Kahvedžić  (Bilić Erić Security Sarajevo), Boban Jolović, Srđan Borić (Kafe Sport)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.