Banner Top

Log in
A+ A A-

Majesov ugao 4

Kao i svake nedelje Dejan Majes ocenio je učinak klubova elitnog ranga.

- Četvrto kolo nam je donelo uskakanje u poslednji vagon voza Deusa i Jastrepca. Vreme će nam pokazati da li je pravovremeno budjenje... Brine me Kalča, nikako da se probudi – kazao je Majes pre analize.

Novi Pazar - Nova Pazova 1:1

- Podela bodova verovatno nije zadovoljila ni jedne ni druge, ali po svemu viđenom najpošteniji remi, mada se mora priznati da su Pazarci više želeli pobedu. Domaćin agresivan u prvom poluvremenu što mu je i donelo rezultatsku prednost. Da su uspeli da zadrže agresivnost i tokom celog drugog poluvremena sigurno ne bi primili jeftin gol iz prekida. Još jednom smo videli iskustvo na delu i rešavanje situacije prilikom prekida 2 na 4, to stvarno mogu samo veliki majstori. Kao što se i očekivalo, utakmica nije obilovala lepotom. Bitan je bio samo rezultat. Mislim da Pazarci rezultatima i statusom u eliti zaslužuju veću podršku sa tribina. SC Pendik je lepa hala za futsal predstave, još kada bi bila ispunjena do poslednjeg mesta, sigurno bi bio veliki vetar u leđa domaćinu i omogućio im da i ovako teške utakmice reši u svoju korist. Svakako to i zaslužuju.

Samo pravo – Ekonomac 4:7

- Eto i malo neizvesnosti u utakmicama šampiona. Nažalost, samo u prvom poluvremenu, ali jednostavno možda i recept za dalju razradu kako se suprotstaviti Ekonomcu. Samo pravo se nije obrukalo, sigurno ako budu imali ovakav pristup u sledećem kolu na gostovanju u Valjevu mogli bi da se nadaju novim bodovima. U drugom poluvremenu je na snagu stupilo iskustvo Ekonomca, i na kraju su uspeli da upišu još jednu rutinsku pobedu. Kao i što sam najavio na početku videćemo da li neko imati snage da se suprotstavi ovako jakom sastavu.

Jastrebac – Internacional 5:3

- Domaćini su došli do prvih bodova. Trenutni bljesak ili nešto više videćemo već u sledećem kolu na gostovanju FON-u kome su bodovi neophodni. Internacional nas je malo razmazio svojim izdanjima, pa na ovaj poraz se gleda kao iznenađenje i neuspeh. Svakako su za njihove oscilacije kako u igri tako i rezultati na prvom mestu krivo neiskustvo igranja u prvoj ligi, ali za popravni imaju šansu već u sledećem kolu kada im na noge dolazi Deus.

Smederevo – RB 6:4

- Smederevci po planu do bodova. Opet na krilima Ramadanija, koji se pokazao kao pravo pojačanje. Odigrao je utakmicu za pamćenje i sa pet pogodaka sigurno može da ponese titulu igrača kola. Valjevci su platili danak neiskustvu većine igrača. Odigrali su odličnu utakmicu i na njihovu žalost ostali bez plena. Dva vođstva od po dva gola prednosti su olako gubili, jer su verovatno pomislili da su završili posao, ali im se to obilo o glavu.

Deus – Pirot 3:2

- Svakako najprijatnije iznenađenje je pobeda Deusa. Posle prvog poluvremena niko nije mogao pomisliti da je domaćin posle tri poraza i vođstva gostiju od 0:2 sposoban za preokret. Ali na poluvremenu je proradio Sremski inat i momci su pokazali da ih ne treba nikada otpisivati kao i u mnogo navrata do sada. Poluvreme koje je polazalo zašto su oni jedina ekipa koja ima bolji skor u duelima sa Ekonomcem. Da li je i ovde samo u pitanju jedan bljesak ili nešto više pokazaće vreme. Pirot je bila na pragu osvajanja preko potrebnih bodova u gostima, i ako žele da postanu stabilan prvoligaš ne bi smeli sebi da dozvoljavaju ovakve propuste. Grogiran protivnik pre utakmice, nokautiran na poluvremenu i kada je trebalo rutinski odraditi posao sve je izgubljeno. Svakako poraz koji boli, a njegove posledice bi mogle da budu katastrofalne po Piroćance. Ovakvi propusti se teško praštaju u eliti.

Kalča – FON 4:4

- Derbi kola, pored Pazara i Pazove, ali utakmica sa mnogo više značaja. Dva protivnika koja po svojoj istoriji zaslužuju pozicije u gornjem delu tabele, ali ovosezonski rezultati jako čudni, blago rečeno. Za ekipu FON-a u dosadašnjem takmičenju nepremostivu prepreku ima drugo poluvreme. Loša fizička priprema ili grč zbog lošeg početka ili nešto treće svakako je stavka kojom bi u ovom klubu trebali ozbiljno da se pozabave. U dosadašnjim predstavama FON-a je bilo nepojmljivo da dobijene utakmice uvode u neizvesne završnice, a kamoli da gube bodove. U dosadašnjem delu prvenstva FON i Kalča su najneprijatnija iznenadjenja. Kalča se nalazi u rezultatskoj krizi već šest meseci, ako bi mogli u klubu da vide svetlo na kraju tunela, to je sigurno drugo poluvreme ove utakmice, kada su uspeli da se vrate iz ponora i osvoje bod. Nadam se da će oba kluba naći pravi put i vratite se na staze uspeha.

More in this category: « Spasojevićev pogled 4