Banner Top

Log in
A+ A A-

Majesov ugao 3

Dejan Majes nastavio je sa analizom učinka prvoligaša u svom stilu.

- Proteklo kolo je kolo iznenađenja za mnoge. Najavili smo Kalčinu lošu formu, kao i da su novopečeni prvoligaši spremni za iznenađenja – kao i uvek imao je uvodnik nekadašnji trener Marbo Intermeca i Deusa.

Samo pravo – Kalča 7:2

- Beograđani su zasluženo došli do prvih prvoligaških bodova. Konačno su im se sve kockice složile i pobedili su meč koji su realno bili blagi aucajderi. Šteta što ih u sledećem kolu očekuje Ekonomac, ali to je utakmica koja će nam pokazati realne mogućnosti Samo pravo. Što se tiče ekipe Kalče nisam siguran kad su imali ovako loš start sezone. Sad pod pririskom dočekuju ekipu FON-a koja se nalazi u sličnoj situaciji. U svakom slučaju za mene derbi sledećeg kola. Ekipa koja pobedi podiže se, a gubitnik će ozbiljno morati da razmisli o sledećim koracima.

RB - Novi Pazar 1:6

- Očekivan rezultat. Valjevci siloviti u prva dva kola, verovatno i malo nonšalantnije dočekali su ozbiljnog protivnika. Ishod samo može da ih trgne i vrati na pravi kolosek, ali sigurno nije poraz koji treba da ih uzdrma. Novi Pazar je pokazao da ih poraz od Ekonomca nije uzdrmao i da su spremni da ove godine naprave iskorak više. Sazreli su kao ekipa u svakom segmentu, unapred upisane bodove osvajaju. Sledće kolo će nam pokazati pravac Pazaraca, da li je derbi protiv Ekonomca bio slab dan i da li imaju snage da pobeđuju i u derbijima. Nova Pazova je pravi parametar za to.

Internacional – FON 4:3

- Internacional se u dosadašnjem toku prvenstva pokazao kao tvrd orah u gostima, a sad nam je pokazao da je još tvrđi kod kuće. Ni vodjstvo FON-a od 3:1 za njih nije bila nepremostiva prepreka, jednostavno su pobedili želja i volja. Beograđani su olako izgubili sigurno vođstvo. Ekipa njihovog ranga ne bi smela sebi da dozvoljava takve padove. Umesto rasterećeni da putuju Kalči na noge sledeće kolo, došli su u situaciju “moramo”. Naučili su nas na kvalitetnije i svakako borbenije igre, što od njih i očekujem u nastavku prvenstava.

Nova Pazova – Deus 7:2

- Lagana pobeda Pazovčana i partija Živića kao iz najmladjih dana. Domaćin sigurno gazi od početka. Pregurali su derbi protiv FON-a, a sada ih očekuje i derbi sa Pazarcima. Utakmica za prave futsal sladokusce. Deus je istakao najozbiljniju kandidaturu za odlazak u drugu ligu. Svi će se složiti da je još uvek rano za ovakve prognoze, ali ono što je zabrinjavajuće osim loših rezultata, je i loša igra. Igra bez ideje i ciljeva. Drastične promene su potrebne, ali mislim da je svetlo na izlazu iz tunela mnogo daleko.

Pirot - Jastrebac 2:1

- Domaćin skuplja bodove na svom terenu, očekujući bodove i na strani. Već sledećeg vikenda im se pruža šansa, u utakmici sa nokautiranim Deusom kome je to utakmica biti ili ne biti. Utakmica koja će pokazati pravac Pirota u nastavku, borba za gornji ili donji deo tabele. Žele li nešto više moraju da pobede. Jastrebac se nije probudio. Kako za Deus tako i Jastrebac sledeće kolo igra možda i najbitniju utakmicu prvenstva. Slaba izdanja moraju da ostave iza sebe i pokušaju da pobede silno motivisane i željne iznenađenja Novosađane.