Banner Top

Log in
A+ A A-

Derbi pod lupom – Zoran Žigić

Zoran Žigić, trener Obilića i dugogodišnji strateg Konjarnika za čitaoce FutsalBalkana izdvojio je vreme da analizira i oceni učinak aktera derbija Euro Motus – Ekonomac (2:3).

EURO MOTUS

Josimović – Odbranio, sve što je imao. Za odličan učinak nedostajala mu je bolja intervencija kod pogotka Janjića, lopta nikako nije smela kroz noge da mu prođe. Ocena: 7.

Živić – Odigrao je na znanje samo kako on zna, još jednom pokazao šta donosi iskustvo u futsalu. Borio se koliko je mogao sa mlađima od sebe. Imao pobedu u džepu, promašio zicer u poslednjim sekundama meča. Ocena: 7,5.

Šošo: Kapitenski je odigrao. Dok je imao snage vukao je tim, ali imao je slabu podršku saigrača pogotovo mlađih. Sramota da je uz Živića izneo najveći teret derbija, mladi su morali više. Ocena: 8.

Milosavac – Igrao standardno dobro. Zatvorio sve u odbrani, što je trebalo. Ocena: 7,5.

Lazarević – Izgoreo u želji da se dokaže. Pokazalo se da je derbi veliki teret za njega. Prvo poluvreme nije bio u igri, dok se u nastavku pojavio. Ocena: 6.

Stanojević - Odradio posao koji trebao. Trčao, zatvarao… Nije neki kreativac da se očekuje više od njega u napadu. Ocena: 7.

Kopanja – Pored Šoša i Živića najbolji akter derbija. Jedini koji jepravio probleme Ekonomcu u napadu. Da je imao više snage ostavio bi još bolji učinak. Ocena: 8.

Krasnić – Korektna partija. Borio se, trčao. Imao nekoliko šuteva koje nije pogodio. Ocena: 7.

Filipović – Nije mi jasno što nije igrao više. Prvo poluvreme kratko bio na terenu, u nastavku nije ulazio u igru. Žasto je doveden kao pojačanje ako ne može da igra?! Razlog više da je morao igrati je odluka Euro Motusa da igra čitav meč presing. Ocena: -.

Popović – Pojačanje koje nije opravdalo ulogu u derbiju. Još je napravio bezvezan peti faul za Ekonomac. Ocena: 6.

Roknić – Najveće razočarenje… Skroz je podbacio. Možda se previše očekivalo od prvog strelca lige. Ocena: 6.

Tepavčević – Trebao je da dobije minutažu na sidru. Ocena: -.

Trener Damjanović – Odlučio za pogrešnu taktiku. Ušao Ekonomcu u pressing?! A zna da ima manju rotaciju, što je bio jedan od presudnih faktora derbija. Ocena: 5.

EKONOMAC

Momčilović – Reprezentativno izdanje. Imao je odlične intervencije. Kriv je možda za gol Šoša, čini se da je imao loptu na ruci. Sve ostalo bilo je vrhunski. Ocena: 8. Rnić – Malo razočarenje. Nije pokazao sve što zna, ali izrastao u pravog vođu I kapitena. Na kraju se pokazalo da je znao da pronađe put do pobede, verovatno i titule. Više se bazirao na odbranu, nego na napad. Ocena: 7,5.

Ivanković – Pravo pojačanje Ekonomca. Prevaga u derbiju. Pokazao kakvi stranci su potrebni srpskim klubovima. Ocena 8,5.

Matijević – Dobar u odbrani i napadu. Borio se za svaki deo terena. Nije imao prilike za postizanje pogotka i demonstriranje čuvenog šuta levicom što mu je zaštitni znak. Ocena: 7,5.

Stojković – Borio se lavovski. Sve je zatvorio je u odbrani. U napadu je pokušavao, ali rivali mu nisu mnogo dopuštali da se iskaže. Ocena: 7,5.

Borisov – Mozak tima. Doveden kao najveće pojačanje, što je opravdao. U drugom poluvremenu prikazao je bolju igru. Beogradskoj publici pokazao prepozntaljivu ,,dijagonalu”. Asistirao Valjenku za gol. Ocena: 9.

Valjenko – Neprelazan. Pravi predstavnik ukrajinske škole. Da može i u napadu, pokazao je istrčavanjem kontre kod drugog gola. Ocena: 8,5.

Pršić – Svaka čast da se vrati na ovakav način nakon povreda. Bio je najveća pretnja u napadu. Sve najbolje mu želim u nastavku karijere. Jednostavno, oduševio me. Ocena: 8,5.

Janjić – Doveden je kao šuter, to je i pokazao. Ušao na parket nezagrejan, šutirao, dao gol i izašao. Ocena: 8.

Trener Rajić – Pokazao da će biti veliki trener. Odabrao je odličnu taktiku. Čekao je prekid, namestio se, nakon čega je Ivanković dao gol. Prepustio je svesno Euro Motusu inicijativu. Zadivio me odlukom da uvede golmana igrača i tako se sačuva od pravljenja šestog prekršaja u prvom poluvremenu. Ocena: 9.