Banner Top

Log in
A+ A A-

Derbi pod lupom – Miloš Alilović

Viđenje meča za titulu Euro Motus - Ekonomac u SC Banjica izneo je trener novog člana Prve lige Samo Pravo, Miloš Alilović, nekadašnji trener prvoligaša Kolubare i jedan od najboljih igrača Konjarnika.

- Pohvalio bih ambijent na Banjici posle dugo vremena imali smo punu dvoranu. Podsetio sam se duela Konjarnjik Protekte i Marba, sve pohvale publici. Očekivao sam da će biti težak i tvrd meč obzirom na ulog i važnost utakmice. Nije obililovala kvalitetom ali sve drugo što prati derbi mogli smo da vidimo šanse, greške, tenziju i golove. Kad se sve sabere Ekonomac je za nijansu bio bolji. Prevaga je bila mirnoća kragujevčana u trenucima kad se lomio meč. Euro Motus nije ima snage, iako se vratio sa 0:2 na 2:2 i nakon toga videlo se da gosti kontrolišu sve na parketu. Za jedan gol je Ekonomac bio bolji od beograđana. Ostaje žal Euro Motusu, ali kad se sve sabere sezona im je stala u dva meča sa Ekonomcem, nisu dobili u Kragujevcu ni u Beogradu, tako da ne mogu reći da Ekonomac nije zasluženo prvoplasiran. Ponavljam nije se videla lepota u igri, već fajterski meč i zbog toga čestiitam svim akterima na parketu. Ekonomac trenutno ima veći broj kvalitetnijih igrača, dužu klupu, što je pokazao...

Kako ste videli učinak aktera?

- Golmani Momčilović i Josimović su odradili vrhunski posao, bili su mirni i koncentrisani. Sve što su mogli da brane branili su. Pohvale za obojicu. Kod Ekonomca nikog ne bih posebno izdvojio, stranci su doneli prevagu. Euro Morus nema takve igrače u sastavu, ali svaka čast momcima iz Euro Motusa pogotovo najstarijima Šoši i Živiću dali su sve od sebe. Međutim nedostajao je još neko raspoložen da im se priključi Roknić, Lazarević, Kopanja... Da se pridoda i da sa više raspoloženih igrača mogu da napadnu čvrstu ekipu Ekonomca. Kragujevčani su bili staloženi i mirni, znali su šta hoće igrali su svoju igru, definitivno kolega Rajića raspolaže velikim brojem igrača koje ravnomerno koristi, bilo je pitanje vremena kad će domaćin pasti fizički i što će Ekonomac znati da naplati, što se obistinilo kroz šesti faul ili situaciju gde su kragujevčani imali situaciju u kontri dva na golmana.